\

Duurzaam ondernemen

Home » Wie we zijn » Duurzaam ondernemen

Bovenstaande grafiek is de actuele weergave van de manier waarop wij als bedrijf scoren op de “MVO monitor” van de Nederlandse Metaalunie.

Een actief overzicht, met actiepunten waar continu aan gewerkt wordt.

Onze ambitie laat zich raden: koploper. En daar wordt aan gewerkt!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en “duurzaam denken en ontwikkelen” is niet meer weg te denken uit onze bedrijfsprocessen. Wij zijn als assemblage bedrijf een “schone” producent. Toch is het zo dat wij de gehele keten controleren op duurzaamheid.

Dat betekent dat wij toeleveranciers controleren op de wijze waarop zij duurzaam ondernemen. Met respect voor mens en omgeving.

Ook innoveren wij mee met onze klanten om voertuigen zo duurzaam mogelijk om te bouwen. Niet alleen de gebruikte materialen vallen hier onder, maar ook het eindresultaat.

Immers, hoe lichter een voertuig blijft, hoe minder brandstof er verbruikt wordt en hoeveel minder slijtage er aan het voertuig. Een tweede Lithium accu is toch als gauw 30 Kg. lichter dan een AGM accu. En een zijwand van polypropyleen weegt 1,2 Kg, minder dan een zijwand van hout. Terwijl aan functionaliteit niet wordt ingeboet.

En zo dragen alle kleine beetjes bij aan een goede leefomgeving. Voor nu, maar vooral ook voor later.